Mord på 63-årig man i Hässelby

En 63 år gammal man sköts ihjäl i Hässelby på onsdagsmorgonen. Larm om skottlossning kom in  till polisen klockan 05.53. När polis och ambulanspersonal kom till platsen hittades en liggande och skjuten man på marken.

Enligt Aftonbladet som pratat med vittnen ska den nu döde mannen före händelsen ha färdats i den misstänkta flyktbilen tillsammans med tre andra personer. Mannen ska därefter ha slängts ut ur bilen innan han sköts.

Mordet skedde i korsningen Maltesholmsvägen/Astrakangatan/Beata Sparres Gränd/Kvarnhagsgatan. En liten bit från mordplatsen hittades en utbrunnen bil som av polisen kopplas ihop med mordet.

Den mördade mannen är enligt uppgift Tabrizi Mohsen. Han har dömts ett mycket stort antal gånger (fler än 30 gånger) för bl.a. rattfylleri, narkotikabrott, olovlig körning, olaga hot och misshandel. 2013 var han också en av de misstänkta för mordet på Rickard Petri Otto Pitkonen (Rico Pitkonen) som skedde år 2006. Han häktades 2013 men släpptes senare fri. Vid den tidpunkten hade han skyddad identitet så någon form av hotbild fanns det mot honom.

Pitkonen sköts bakifrån med flera skott i huvudet och överkroppen. Vapnet, en Glock 19 hittades på mordplatsen. Samma vapen hade använts vid en skottlossning i Husby året innan.

Två andra män var misstänkta för mordet på Pitkonen tillsammans med Mohsen, en av dem var Joseph Kassis. Båda häktades år 2013 för inblandning i mordet men släpptes senare. Joseph Kassis skadesköts med fyra skott i december 2011 i Tensta.

Advertisements