Skottlossning i centrala Malmö – två döda och fyra skadade

En 18-årig man och en 29-årig man dog och fyra andra män skadades på måndagskvällen i en skottlossning vid ett spelcafé på Drottninggatan i centrala Malmö strax efter klockan 20:00 igår kväll. De två som dog avled på sjukhus under natten. Någon eller några av de skadade ska ha suttit och spelat spel inne på cafét.

Minst tre av de skjutna ska vara män i 20-årsåldern som är kända av polisen. En av dem uppges vara en mycket tungt kriminellt belastad man som har varit aktuell i flera mordutredningar.

Polisen var snabbt på platsen efter att de fått larmet. Internetcafét ligger inte särskilt från polishuset. Flera av de skottskadade hade redan först till sjukhus med privatbilar när polisen anlände.

Totalt tycks 15-20 skott ha avlossats från ett automatvapen mot personer utanför internetcafét. Minst 5 skott träffade fönstren till cafét och personer där inne blev också träffade. De som sköts tycks ha suttit i en bil som körde förbi. Händelsen är med mycket stor sannolikhet gängrelaterad.

PS. 08:40. Ytterligare en av de skjutna har avlidit, en man i 20-årsåldern

Advertisements