Wind River – film i samma anda som Winter’s Bone

Wind River är en film som de fattigaste fattiga i USA, delar av ursprungsbefolkningen. I det är fallet ett indianreservat, Wind River, där de två folken shoshone och arapaho lever. Filmen handlar om folk som arbetar i reservatet som jägare, poliser, om oljeindustrins profitbegär, våldsamma män och om de som inte klarar sig, de utslagna, missbrukarna och de småkriminella.

Det är en film i samma anda som den välkända Winter’s Bone med Jennifer Lawrence och Frozen River med Melissa Leo. Wind River  är en mycket spännande film. Delvis är den också mycket våldsam samtidigt som den säger en hel del om livet i reservatet och konsekvensen av fattigdom och förlorad tro på framtiden.

Filmen finns på ETC Play, men jag har sett den på Netflix där den också finns. Kanske bara på Netflix i USA dock.

Advertisements