Fyra unga män misstänkta för förberedelse till mord

Polisen i Göteborg grep i tisdags 4 unga män, två 19-åringar och två 18-åringar i en bil i centrala Göteborg. i Bilen hittade polisen ammunition och en nyckel till en lägenhet. När husrannsakan genomfördes i lägenheten fann polisen ett automatvapen och en pistol, kanske också fler vapen. De 4 unga männen är nu anhållna för grovt vapenbrott och förberedelse till mord. Alla 4 förnekar brott.

Polis och åklagare anser att de kan bevisa att de 4 unga männen hade för avsikt att mörda en person i familjen Kastrati. Det rör sig sannolikt om någon av bröderna Berat eller Blerim Kastrati, kusiner till Adrian Kastrati som besköts på Hisingsgatan i Kvillestaden 11 april.

Det två nittonåringarna, födda 1998, är båda två från Stockholm. Sen tidigare finns det välbelagda kopplingar mellan Jobe-falangen i Göteborg och det kriminella gänget som kallas Lejonen i Stockholm, dels genom ett rån i Göteborg, dels genom olika personliga kopplingar. 18-åringarna är från Hisingen och kopplade till Jobe-falangen.

En person ur Jobe-falangen är enligt GP misstänkt för att ha anlitat de 4 unga männen för att utföra ett mord. Han ska vara efterlyst som misstänkt för anstiftan.

Polisen misstänker också att en mystisk skjutning i Lindome en bit söder om Göteborg förra helgen är kopplat till fallet. Efter att larm om skjutningen kommit hittade polisen tomhylsor från ett automatvapen när de undersökta platsen. Polisen bedömde då att det handlade om nån slags provskjutning.

Konflikten mellan Kastrati- och Jobefalangerna är en konflikt mellan personer som tidigare var allierade och ingick i den så kallade Vårvädersligan.

Läs också:

Advertisements