De inre gränskontrollerna borde avskaffas

Istället att avskaffa de helt onödiga så kallade inre gränskontrollerna (inom EU) ska de enligt regeringen vilja utökas. De inre gränskontrollerna är inget annat än ett människofientligt och rasistiskt sätt att hindra flyktingar från att nå säkerheten och tryggheten i Sverige. De orsakar dessutom inte bara problem för flyktingar utan för alla som reser till och från Sverige, pendlar i Köpenhamnsområdet och resenärer inom Europa som får längre väntetider på flygplatser och störande kontroller på tågen:

Regeringen har beslutat om att fortsätta med den återinförda gränskontrollen då de bedömer att det finns ett hot mot den allmänna ordningen och inre säkerheten. Regeringens senaste beslut ger polisen mandat att, vid behov, ta beslut om att genomföra kontroller på andra platser i syfte att kunna differentiera bland resenärer mellan asylsökande, ekonomiska migranter samt potentiella terrorister och andra brottslingar.

De inre gränskontrollerna ger däremot ingen ökad säkerhet. Den som vill komma in i Sverige för att begå något allvarligt brott kan utan problem göra det genom att åka över på annan plats än där gränskontroller genomförs. Dessutom upptäcks inte brottslingar och eventuella terrorister genom att alla människor kontrolleras. Ännu mindre genom stickprovskontroller. Det är en totalt falsk bild av verkligheten som regeringen och polisen målar upp när de säger att Sveriges trygghet och säkerhet skyddas genom de inre gränskontrollerna. Det är helt enkelt inte sant.

Det finns inget hot mot Sverige på det sätt myndigheterna hävdar och framförallt utgör flyktingar inget hot mot Sverige. För den som vill begå brott i Sverige är de inre gränskontrollerna inget som helst problem. För flyktingar och invandrare är de ett hot mot deras trygghet och säkerhet. För alla andra är det ett stort störningsmoment. En irriterande onödighet.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “De inre gränskontrollerna borde avskaffas”

  1. Det är som bekant val i september, ett populistiskt nationalistparti tar stadigt röster från socialdemokraterna där paniken förmodligen inte är särskilt långt borta hos partistrategerna. I detta ligger den främsta förklaringen till gränskontrollerna. Att det sedan motiveras på ett i och för sig tvivelaktigt sätt är en annan sak men i grunden inget viktigt då maktpartiets – framför andra – position hotas.

Kommentarer är stängda.