Gängledare i Göteborg gripen

En känd så kallad gängledare i Göteborg, Eddie Jobe, har gripits av polisen som misstänkt för att ha anlitat fyra andra unga män för att mörda en 36-åring i en konkurrerande gängkonstellation, Kastrati-falangen.

En lång rad mord och mordförsök har genomförts mot personer som kan förknippas med Kastrati-falangen, dvs i huvudsak släktmedlemmar inklusive ingifta sådana. Eddie Jobe, också kallad Fifty, är den ledande personen i vad som kan kallas Jobe-falangen, Tidigare ingick båda falangerna i samma kriminella nätverk, Vårvädersligan.

Tidigare har 4 personer gripits  och häktats som misstänkta för att ha förberett mordet. De häktade är Sajjad Mohammed Siham Al-Husseinawi från Vällingby i Stockholm, Sebastian Makonnen från Järfälla, Abdulla Osman och Karamo Fatty, båda de två sistnämnda från Göteborg. Efter att de greps genomfördes husrannsakan i en ägenhet i Vasastan (troligen Eddie Jobes) och där hittades vapen. Sen dess har Eddie Jobe varit anhållen i sin frånvaro.

Eddie Jobe är för närvarande också misstänkt i ett stort penningtvättsmål för vilket han tidigare frikänts. Rättegången ska dock tas om på grund av rättegångsfel. Abdulla Osman som är misstänkt för förberedelse till mord förekommer också i utredningen om penningtvättsbrott.

Advertisements