Flera skjutningar i Nydala i Malmö

Natten till tisdagen, cirka 00:30 sköts en 20-årig man vid Nydalatorget. Polisen i Malmö fick in fler larm om skottlossning och när de kom till platsen hittade de en ung man med allvarliga skador.

På tisdagseftermiddagen sköts det igen på nästan samma plats, nu invid Nydalaparken som ligger vid Nydalatorget. Två personer sköts, en av dem har avlidit och den andra är svårt skadad. Enligt vittnen ska det ha varit flera skyttar. En av de skjutna ska vara i 25-årsåldern, den andre i 30-årsåldern.

Troligen har väl de två fallen med varandra att göra. Dessutom har de med stor sannolikhet med skjutningen på Drottninggatan och mordet på Lindängen att göra. Det kan eventuellt också finnas kopplingar till händelser och mord i Helsingborg.

Läs mer:

Advertisements