Bombmannen på Bokenäset

I lördags greps en man i sitt hem i utkanten av Uddevalla kommun, närmare bestämt i Kavlanda på Bokenäset. Han anhölls senare som misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Gripandet kom efter att polisen besökt huset i ett annat ärende och i samband med det hittat ett vitt pulver och andra kemikalier som av allt att döma kan användas för att framställa explosiva föremål, bomber.

Polisen har spärrat av fastigheten och sen i lördags har den bevakats. Igår, måndag, var där ett större antal poliser inklusive några från Nationella Bombskyddet och personer från Räddningstjänsten med mera på platsen där ett ganska stort område är avstängt, förutom själva bostadshuset på fastigheten också ett mindre hus och ett garage inklusive en längre uppfartsväg.

Mannen som är 47 år gammal förnekar brott. Huset är ett obetydligt brunt hus i ett område  med främst bofasta i närheten av ett par större sommarhusområden. Det mest märkliga med huset är att det alltid står 4 eller 5 gamla Volvobilar parkerade utanför hela tiden. Fyra bilar ägs av den 47-årige mannens far och en bil av modern. Som om det bodde många unga män eller någon väldigt fixerad vid Volvobilar i fastigheten där mannen är skriven ihop med sina föräldrar.

Den anhållne mannen är okänd av polisen sen tidigare och förnekar brott. Mycket är oklart kring vad det är som polisen hittat och det kan mycket väl sluta med att inget brott föreligger.

Advertisements