Tonårstjejer häktade för inblandning i gängmord

Två tonårstjejer från Stockholmsområdet har gripits som misstänkta för inblandning i mordet på den 32-årige Javier Flores Mena i Guldheden i södra delarna av centrala Göteborg. Flores Mena tillhörde Kastrati-falangen och hade länge sällskap med en kvinna från Kastrati-familjen. Han bodde i närheten av platsen där han sköts men var skriven i Gamlestaden hos sin far. Inte långt från gatan där han sköts bor också en ung kvinna från Kastrati-familjen. 32-åringen ingick under våren i en utredning gällande vapenbrott tillsammans med en ledande medlem i Kastrati-falangen, men avskrevs slutligen som oskyldig.

Tidigare anhölls en 18-årig man från Solna, misstänkt för delaktighet. Han släpptes dock av domstolen i samband med häktningsförhandlingen på grund av svaga bevis.

Familjen Kastrati med vänner (Kastrati-falangen, i GP kallad B-falangen) ligger i konflikt med familjen Jobe och vänner (Jobe-falangen, i GP kallad A-falangen). Tidigare ingick båda falangerna i Vårvädersligan. Nästan allt våld som förekommer och förekommit står dock Jobe-falangen för.  Jobe-falangen har välkända kontakter i Stockholm och det finns tidigare kopplingar till bland annat ett klockbutiksrån i Göteborg.

För närvarande pågår en rättegång mot en man som försökte mörda Adrian Kastrati och hans far i Kvillestaden den 11 april och en utredning för misstankar om förberedelse till mord. Fyra unga män, varav två från Stockholm, greps som misstänkta för detta nära Odinsplatsen den 26 juni. Vapen hittades senare i en lägenhet i Vasastan. De fyra är häktade. Eddie Jobe (Fifty) anhölls också i ärendet men släpptes snart så bevis för hans inblandning saknades uppenbarligen. Han misstänks ha beställt ett mord på en ledande medlem i Kastrati-falangen.

Det är mycket ovanligt att unga kvinnor är inblandade i våldsdåd och extremt ovanligt att de är inblandade i en skjutning. Att två tonårstjejer nu misstänks för inblandning är sensationellt. Sannolikt handlar det väl om att de medverkat till att gillra en fälla för mannen genom att se till att han var på platsen för mordet vid rätt tillfälle.

Advertisements