Bombmannen i Uddevalla – hotfull nazist

Den 47-årige man som gripits av polisen och begärts häktad för förberedelse till allmänfarlig vårdslöshet har enligt uppgift nazistsympatier och har betett sig hotfullt mot grannar under flera års tid. Han brukar enligt uppgifter till GP gå klädd i nazistkläder och spela marschmusik.

Med tanke på att han är 47-år gammal och bor hemma hos sina föräldrar finns det sannolikt också annat som gör att mannen inte är riktigt som han ska i alla avseenden. Nåt är kanske lite udda med hela familjen med tanke på att de också äger 5 Volvo-bilar av varierande ålder. Troligen är han inte organiserad nazist eller högerextremist men har delat ut högerextrem propaganda i brevlådorna i området (Kavlanda på Bokenäset), för några år sen bl.a. flygblad för Sverigedemokraterna.

Tidigare har polis och åklagare uppgett att han inte är känd av dem sen tidigare, men det verkar vara en lögnaktig uppgift. Han har enligt Bohusläningen dömts till skyddstillsyn år 2004 för hot efter att upprepade gånger ha ofredat en kvinna han haft en relation till. Han har också hotat polis och åklagare, Grannar ska också ha anmält mannen ett flertal gånger och polisen har varit där många gånger. 2007 dömdes han till rättspsykiatrisk vård för hot om våld och våldtäkter mot poliser och åklagare samt deras anhöriga enligt vad som uppges av SVT Väst. Han dömdes då också för narkotikabrott. Domarna föll i en annan del av landet där mannen då bodde. Han ska också ha hotat grannar. Han ska också ha genomfört sprängningar runtomkring bostaden.

I mannens bostad har polisen hittat en mängd ämnen, cirka 150 kilo, som kan användas vid bombtillverkning, däribland kaliumnitrat och svavelsyra.

Advertisements