Ung man i Rosengård mördad

Cirka kvart över 9 – halv 10 på måndagskvällen fick polisen in flera telefonsamtal från personer som berättade att de hört skottlossning i Rosengård, Malmö. Polisen åkte sedan dit och påträffade då en skjuten man. Även en ambulans kom till platsen men mannens liv gick inte att rädda.

Den skjutne mannen är enligt uppgift 23 år gammal och hette Zakaria El Khayyati. Han verkar tillhöra grupperingen kring Amir Mekky som utsatts för flera attentat under senare tid, bland annat spelcaféskjutningen där tre personer dog.

El Khayyati själv har tidigare varit misstänkt för inblandning i mordet på Quendrim Bajramaj på Annelundsgatan i november 2016. Han har också varit misstänkt för inblandning i en kidnappning i juni månad i år.

Enligt Aftonbladet letar polisen efter två män på var sin svart moped, den ene i svart jacka och silvrig hjälm, den andre i svart jacka och röd hjälm som beskrivits av vittnen. En person ska också  ha plockats in för förhör, och polisen ska även söka efter flera bilar. Senare under natten hittades också en utbränd moped i Persborg.

Läs också:

Gängland Malmö – Seved och Sofielund
Spelcafémorden – alla de skjutna tillhör Mekky-gruppen
Malmöskjutningar, El-Zein och Mekky

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på “Ung man i Rosengård mördad”

  1. Brukar läsa dina inlägg och ser att du rätt ofta delar namn både på de som ännu inte är dömda och som i detta i inlägg en ”som varit misstänkt” (som jag tolkar det aldrig varit åtalad). Funderar lite över hur du tänker när det gäller att publicera namn, vad är dina principer?

    Jag pluggar juridik och gör nu lite sommarpraktik på en advokatbyrå. Igår hade jag en ”fikadiskussion” med en med lång erfarenhet som försvarsadvokat. Vi kom in på detta med namnpubliceringar och han såg ganska stora problem med att namn publiceras på diverse forum både av integritetsskäl men också då det i vissa fall kan påverka vittnen. Själv har jag väl tyckt att om namnet finns i offentliga handlingar, från tingsrätt eller motsvarande, borde det ju inte vara något problem. Är dock inte lika säker längre då nog ändå finns en skillnad i att aktivt söka informationen (begära ut offentlig handling) och att ”by-the-way” råka läsa namn på något nätforum där sammanhanget kan leda helt fel.

    1. På dödade. Så fort det är känt publicerar jag namnet om personen är över 18 år och det står att anhöriga är informerade. Den dödade i detta fall har tidigare varit misstänkt. Det finns inga formella regler kring publicering av namn på döda. En död går heller inte att förtala. Det finns följaktligen ingen anledning att inte publicera namn som jag ser det.

      På häktade över 18 år publicerar jag namnet om det är en många gånger dömd. Det är enligt mitt sätt att se en uppgift som är viktig för allmänheten. Samma sak gäller dömda. Min bedömning stämmer exakt med hur alla svenska tidningar gjorde för 10 år sen. Idag är det bara Expressen och viss mån Aftonbladet som gör samma sak. Jag skriver bara om brott som har allmänintresse. I huvudsak gängrelaterade brott.

      Jag började publicera namn då jag insåg att det handlar om väldigt få personer och när media ena året referera till 25-åringen och nästa år till 26-åringen går det inte att förstå att det handlar om samma person. I media ser det därför ut som om det handla rom många fler personer än det egentligen gör. I hel Sverige handlar det kanske om 2 000 – 3 000. Det är mycket få. De flesta av dem har inga synpunkter kring publicering av deras namn. Ibland tar de kontakt med mig för att rätta till uppgifter. För fel har jag naturligtvis regelbundet. Jag har aldrig hotats på något sätt eller anmälts. Torgny Jönsson har ju för vana att anmäla de som skriver om honom, men mig har han inte brytt sig om (kanske för att jag har en liten publikation).

      De enda som brukar bli störda av namnpublicering är dömda ekobrottslingar. Där ser jag det som ännu viktigare ur samhällssynpunkt.

Kommentarer är stängda.