Sossarnas kålsuparteorier förfalskar verkligheten

Ann-Sofie Hermansson och Nalin Pekgul, två ledande socialdemokrater, har skrivit en debattartikel i Expressen om extremism. Där för de fram den lögnaktiga, felaktiga och vansinniga teorin om att olika sorters extremister utgör samma hot. Det som brukar kallas kålsuparteorin, att alla sorters extremister är lika goda kålsupare. Verkligheten är en helt annan. Högerextremism är det stora hotet mot både enskilda människor och demokrati.

Det finns idag tre sorters högerextremister, nazisterna i rörelser som Nordiska Motståndsrörelsen (NMR), fascisterna och högerpopulisterna i Sverigedemokraterna (SD) och olika islamister. De senare består främst av ensamvargar som ibland har koppling till vissa islamistiska församlingar och miljöer, men faktiskt ganska sällan. Sådana ensamvargar har stått för ett försök till terroristdåd och ett fullbordat terroristdåd i Sverige de senaste 20 åren med 5 döda offer och en död terrorist.

Även nazisterna och fascisterna är ibland ensamvargar. Sådana har stått för kanske nåt 100-tal terroristdåd de senaste 20 åren. Organiserade nazister har stått för ungefär lika många. Antalet dödade är uppemot 20 personer, det brukar vara i genomsnitt en person per år som dödas av nazister. De mest uppmärksammade nazistiska terroristdåden under senare år är Peter Mangs skjutningar i Malmö, skolattacken i Trollhättan och NMR:s bombkampanj i Göteborg. De vanligaste högerextrema terroristdådet är dock mordbrand.

Vänsterextremister från Sverige har dödat noll personer de senaste 100 åren.

Att vänsterextremister skulle vara lika våldsamma som högerextremister är helt enkelt inte sant. Och bland högerextremisterna är nazisterna och sverigedemokraterna det stora problemet, inte islamisterna. Hermansson och Pekgul fantiserar, ljuger, sprider falska nyheter och lögner.

Att hävda att nazister och högerextremister är det stora problemet när det gäller våld är inte att relativisera. Det är att säga sanningen. Att hävda att nazister och fascister är ett större problem än islamister är att säga sanningen, det innebär inte ”att relativisera”.  Hermansson och Pekgul skriver helt enkelt dynga, skit. Lögner.

Högerextremister vill avskaffa demokratin. Det gäller islamister såväl som nazister och stora delar av sverigedemokraternas aktivister. Vänsterextremister vill utöka demokratin.

Vänsterextremister är alltså inget hot mot demokratin medan högerextremister inklusive islamister är det. Att påpeka detta är inget relativiserande utan att säga sanningen.

Att vänsterextremister skulle utgöra ett hot mot demokratin som Hermansson och Pekgul verkar hävda är helt enkel bara dumheter. Inte sant. Lögner. Falska nyheter. Fantasier.

Det stoar hotet mot demokratin kommer dock inte från NMR eller islamister utan istället från de partier som sitter riksdagen som vill införa organisationsförbud, fler repressiva och meningslösa lagar, inskränkningar av demokratiska rättigheter, rösträtt och mycket annat. Värst är förstås fascisterna och högerpopulisterna i SD men socialdemokraterna och moderaterna är inte långt efter.

Det enda riksdagsparti som motsätter sig inskränkningar av demokratin är Vänsterpartiet. Men alla andra vänsterorganisationer gör det, vänsterextremister eller inte. Det finns därför stor anledning för olika vänsterorganisationer att ha kontakt med varandra. Det gör vänstern starkare och effektivare. Det gör försvaret av demokratin starkare och bättre.

PS. Det var inte heller vänstermänniskor eller islamister som dödade 77 människor i terroristdåd i Norge för 17 år sen

Advertisements

One Reply to “Sossarnas kålsuparteorier förfalskar verkligheten”

  1. ”Det finns därför stor anledning för olika vänsterorganisationer att ha kontakt med varandra. Det gör vänstern starkare och effektivare. Det gör försvaret av demokratin starkare och bättre.”

    Förvisso, men för trovärdighetens skull går det inte att i försvaret av demokratin dra in ”vänsterorganisationer” som har svårt att släppa beundran av realsocialismens misslyckanden och försvaret av kvarvarande marxist-leninistiska reliker. Dessa organisationer hör historien till och en samverkan drar enbart ned en demokratisk och frihetlig vänster i smutsen.

Kommentarer inaktiverade.