Bilbränderna: En begärd häktad, en frisläppt och en i Turkiet

Tre personer greps efter bilbränderna i Frölunda, ingen har gripits på annat håll. Ytterligare en har varit inne på förhör. Nu har polisen släppt en av de gripna, en 19-åring, och begärt en annan person, 20 år gammal, häktad. Personen som gripits i Turkiet är fortfarande kvar i Turkiet. 19-åringen är fortfarande misstänkt för att ha varit inblandad men bevis saknas.

20-åringen den ende av de tre gripna som inte tidigare är dömd för några egentliga brott utan bara för ett mindre narkotikabrott (eget innehav eller bruk). De andra två är dömda för ett antal grövre brott.

Det finns i nuläget en hel del som tyder på att polisen delvis provocerat fram ungdomarnas oacceptabla beteende. De har under senare tid gått in mycket hårdare för att stoppa narkotikahandeln vid Frölunda Torg och har därför stört verksamheten för det gäng som hänger runt torget och säljer cannabis. Det är mycket möjligt att polisen i detta arbeta trakasserat ungdomar på ett oacceptabelt sätt. Det organiserade sättet som bilbränderna genomfördes på tyder dock på att det hela inte var en spontan reaktion på polisens agerande utan det finns sannolikt också andra orsaker.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!