Ali Khans bakom bilbränderna?

Enligt GT och GP ligger släkten Ali Khan bakom bilbränderna som ägde rum i Frölunda, Tynnered, Hjällbo och Eriksbo förra veckan. Anledningen till denna teori är den unge man som säger sig tala för bilbrännarna i den film som skickats till GT bl.a. kräver att myndigheterna måste sluta omhänderta barn och skilja dem från sina familjer. I släkten Ali Khan har det förekommit flera omhändertaganden. Den andra anledningen är att den 18-åring som gripits i Turkiet reste tillsammans med personer knutna till släkten Alikhans kriminella nätverk. De övriga gripna har inga kände kopplingar till släkten Alikhan och om 18-åringen verkligen har det är mycket osäkert.

Det kan mycket väl vara så att släkten Ali Khan ligger bakom bilbränderna, de har ställt med bilbränder och upplopp vid tidigare tillfällen när polisen hotat deras intressen i knarklangningsbranschen. Men samtidigt finns det inga egentliga bevis för att Ali Khans legat bakom. Lika lite som det finns bevis för någon annan av de många konspirationsteorierna. Men en sak är klar, de olika konspirationsteorierna går inte att förena. Ligger Ali Khans bakom bilbränderna så kan inte fascister av något slag ligga bakom och omvänt.

Alla bilbränderna inträffade i stadsdelar där Ali Khan inte har någon dominerande närvaro och kontroll även om de finns och har inflytande i Hjällbo och Eriksbo. Medlemmar i släkten bor också i Frölunda och Tynnered men de som bor där är inte kända för att vara inblandade i brottslighet och om de är det är de inga större spelare i området.

Advertisements