Tortyrmordet i Spanien

För en vecka sen hittades två svenska män mycket svårt skadade i en lägenhet i Malaga-området i Spanien, närmare bestämt i bostadsområdet Puebla Tranquila i Mijas Costa mellan staden Mijas och Fuengirola. Grannar slog larm vid 19-tiden på fredagskvällen när de hörde ett skrik från ett hus. När polisen kom fram hittades två män i handbojor. De hade torterats, skjutits och knivhuggits, uppger spansk polis enligt den spanska tidningen La Opinion de Malaga. En av dem dog på plats och den andre fördes till sjukhus i Malaga.

Den döde är sannolikt den 28-årige Simon Mellin från Stockholm. Han är tidigare dömd för flera mindre brott och har avtjänat ett fängelsestraff för bland annat narkotikabrott.

De gripna är 20, 24 och 27 år gamla. En av dem identifierades tidigt med hjälp av svensk polis. Spansk polis kunde därför spana efter bilen han färdades i enligt La Opinion de Malaga. Den 27-årige mannen är enligt uppgifter en person vid namn Carl Rizk. Identiteten på de andra två är inte känd.

Carl Rizk har enligt vissa uppgifter en gång i tiden haft en koppling till gänget Chosen Ones och har fortfarande kontakt med andra personer som anses ha ingått i grupperingen såsom en man som kallas Gebril Sidibeh. Om det finns någon sanning i ryktet om en koppling till Chosen Ones är oklart men vän med Sidibeh verkar han i alla fall vara. I september 2016 utsattes Carl Rizk för ett mordförsök när han sköts ner på öppen gata i Rissne.

De i Spanien gripna männen försökte undkomma flera poliskontroller och avbokade sin hemresa från Malaga till Sverige. I stället försökte de troligen fly till Marocko med en färja från Algeciras men greps i en bil i staden San Roque på väg dit. Under flykten satte de eld på den Porsche de flydde med från mordplatsen och åkte vidare i en taxi. Enligt spanska tidningar är mordet kopplat till narkotikaaffärer men om det verkligen är så är i nuläget oklart.

Simon Mellin är verksam i företaget SKMT Nordic AB där han är styrelsesuppleant. Ordinarie ledamot är Kim Ludwig Wennersten. Bolaget har en adress hos Jonathan Ellsén i Täby. Den senare tycks dock numera bo i Göteborg och verkar inte ha något med bolaget att göra. Fram till 2014 var Simon Mellin också styrelseledamot i ett bolag vid namn CGS Service AB.

Simon Mellin var också bror till Erik Mellin. 2015 var de två bröderna tillsammans med ytterligare 6 män misstänkta för grova brott. Erik Mellin dömdes 2017 för rån och flera inbrott till fyra års fängelse. Ett av rånen liknar händelsen i Spanien. Erik Mellin trängde sig då in hos en familj med hjälp av vapenhot, hotade familjens 11-åring och tejpade sedan fast familjen med silvertejp. Erik Mellin har tidigare dömts vid en mängd tillfällen för många olika brott.

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!