Mord i Hermodsdal, Malmö

En man i 20-årsåldern sköts vid 19-tiden på tisdagskvällen ihjäl på Docentgatan i området Hermodsdal i Malmö. Namnet på den man som sköts ihjäl var enligt uppgifter Amin Kazaz och han var 21 år gammal. Mordet är med stor säkerhet gängrelaterat.

Kazaz var enligt polisen framträdande i kriminella kretsar på Lindängenområdet. Han släpptes alldeles före sommaren efter ett fängelsestraff för grovt olaga hot i den härva kring vapen och narkotika som i media kallats ”Knarkkartan”.

Kort efter frisläppandet blev han skjuten i benet i ett attentat på Lindängen, vilket enligt uppgifter i Sydsvenskan egentligen var avsett för en annan person. Måltavlan ska ha varit en anhörig till en man som mördades på Lindängen under en gångna sommaren. Om de två morden hänger ihop har sannolikt detta mord också en koppling till spelcafémorden.

Tidigare i år sköts en man i 30-åldern ihjäl i närheten av den plats där skottlossningen nu ägt rum. Två personer greps väldigt snabbt efter det mordet. Alla inblandade var över 30 år gamla vilket kan tyda på att det mordet inte var gängrelaterat.

Advertisements