Överdriven och löjlig brottsrubricering vid mordförsök i Helsingborg

I tisdags vid åttatiden på kvällen fick polisen larm om skottlossning mot en uteservering på Söder i Helsingborg. På uteserveringen fanns tio personer och därför påstår nu polisen att det handla om 10 mordförsök. Nog för att alla tio personerna skulle ha kunnat bli träffade men faktum är att bara en person träffades av skott. Sannolikt var det bara honom som skyttarna vill döda. I verkligheten handlar det alltså bara om ett mordförsök. Polisens påståenden om 10 mordförsök är löjligt och kraftigt överdrivet.

Den skjutne är en man i 25-årsåldern som fördes till sjukhus med en privat bil. Enligt sjukvården har han livshotande skador och polisen hade på onsdagen inte kunnat höra honom.

En av kulorna krossade en ruta in till restaurangen men det är inte känt hur många skott som avlossades. Vittnesuppgifter uppger att det kan handla om fem eller fler. Södergatan där skottlossningen inträffade spärrades av under tisdagskvällen för brottsplatsunderökning.

Enligt uppgifter i Aftonbladet ska det ha varit fyra män som sköt mot uteserveringen. Gäster uppges ha kastat sig ner för att söka skydd under borden innan männen försvann från platsen på två mopeder. Mordförsöket är sannolikt gängrelaterat och har väl troligen koppling till flera tidigare skottlossningar i Helsingborg.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!