Inga anmälda sexualbrott på någon musikfestival i Göteborg

På Statementfestivalen i Göteborg har inte ett enda brott anmälts. Statementfestivalen är en festival där enbart kvinnor samt män som inte är heterosexuella är välkomna. Det är därför inte förvånande att inga brott anmälts. Får män innebär få brott då det är nästan uteslutande män som begår brott, framförallt våldsbrott.

Sexualbrott som uppmärksammats mycket i samband med musikfestivaler är ett brott som faktiskt överhuvudtaget inte anmälts på någon musikfestival i Göteborg under 2018. Inte heller på Summerburst och inte på Way Out West som väl är de två största och betydligt större än Statement.

Det överlägset vanligaste brottet på festivaler är annars narkotikabrott och fylleribrott. Sådan har anmälts både på Summerburst och Way Out West. Men sådana brott beror främst på om polisen genomför kontroller. Gör det inte det så anmäls inga brott. Som jag förstår det genomfördes inga drogkontroller på Statement. Då blir det heller inga anmälningar av fylleri- och narkotikabrott. Att klappa sig för bröstet och säga att Statementfestivalen var så mycket bättre än de andra festivalerna i Göteborg som Emma Knyckare gör i Göteborgs-Posten visar bara att Knyckare inte vet nåt om brottslighet. Hon har uppenbarligen inte heller kontrollerat om det överhuvudtaget anmäldes sexualbrott på någon av de andra festivalerna. Vilket alltså inte gjorts.

Det går alltså inte att säga att Statement varit mycket bättre än andra festivaler när det gäller brottslighet generellt. Detta då polisen arbete varit annorlunda. Jag tror dock att Statement varit bättre. På grund av att där inte fanns så många män. Men vi vet inte. När det gäller anmälda sexualbrott har Statement varit lika bra som de andra festivalerna. Inga anmälningar.

Slutligen vill jag säga att jag inte kan se några som helst problem med en festival utan heterosexuella män. Tycker arrangörerna att det kändes bra och det mesta verkar ju ha fungerat bra så tycker jag det hela är en utmärkt idé som kanske borde fortsätta.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Inga anmälda sexualbrott på någon musikfestival i Göteborg”

  1. En rättelse bara:
    Det var cismän som inte var välkomna på Statement. Det vill säga män som inte är trans, utan som tilldelades könet man vid födseln och identifierar sig som män. Heterosexuella transmän var däremot välkomna.

Kommentarer är stängda.