16 års fängelse för mord i koloniområde i Kortedala, Göteborg

Göteborgs tingsrätt dömde igår den 25-årige man som stått åtalad för att ha mördat en 32-årig man i ett koloniområde i Kortedala den 29 december 2017. Tingsrätten avfärdade 25-åringens invändning om att han ska agerat i nödvärn och mannen dömdes för mord och vapenbrott till 16 års fängelse.

Redan i november 2017 började 25-åringen att förbereda sig för ett möte med den nu döde 32-åringen. Han skapade ett falskt konto på Facebook och kontaktade 32-åringen under förespegling att han var en yngre vacker kvinna som hette Jelena.

Kontakterna mellan de båda intensifierades i slutet av december och på kvällen den 29 december 2017 kom 32-åringen till ett koloniområde i Kortedala. Där sköt 25-åringen honom med två skott i ryggen och tre skott i huvudet.

25-åringen spred därefter ut tomhylsor på platsen som han hämtat på en skjutbana. Han förstörde även 32-åringens telefon liksom den telefon som han själv använt vid kontakterna med denne. Därefter raderade 25-åringen det falska Facebookkontot och kastade delarna från den pistol han sköt 32-åringen med i ett vattendrag i Borås.

Tingsrätten konstaterade i domen att det inte handlade om nödvärn vilket 25-åringen gjorde gällande. 25-åringen har suttit häktad sedan i mars då han greps efter ett intensivt spaningsarbete från polisens sida. 25-åringen ska även betala skadestånd till den dödes mamma med drygt 90 000 kr.

25-åringen har dömts till ett längre fängelsestraff än normalt. Detta på grund av hans noggranna planering av brottet och hur han gjorde när han dödade den äldre mannen.

Advertisements