16 års fängelse för mord i koloniområde i Kortedala, Göteborg

Göteborgs tingsrätt dömde igår den 25-årige man som stått åtalad för att ha mördat en 32-årig man i ett koloniområde i Kortedala den 29 december 2017. Tingsrätten avfärdade 25-åringens invändning om att han ska agerat i nödvärn och mannen dömdes för mord och vapenbrott till 16 års fängelse.

Redan i november 2017 började 25-åringen att förbereda sig för ett möte med den nu döde 32-åringen. Han skapade ett falskt konto på Facebook och kontaktade 32-åringen under förespegling att han var en yngre vacker kvinna som hette Jelena.

Kontakterna mellan de båda intensifierades i slutet av december och på kvällen den 29 december 2017 kom 32-åringen till ett koloniområde i Kortedala. Där sköt 25-åringen honom med två skott i ryggen och tre skott i huvudet.

25-åringen spred därefter ut tomhylsor på platsen som han hämtat på en skjutbana. Han förstörde även 32-åringens telefon liksom den telefon som han själv använt vid kontakterna med denne. Därefter raderade 25-åringen det falska Facebookkontot och kastade delarna från den pistol han sköt 32-åringen med i ett vattendrag i Borås.

Tingsrätten konstaterade i domen att det inte handlade om nödvärn vilket 25-åringen gjorde gällande. 25-åringen har suttit häktad sedan i mars då han greps efter ett intensivt spaningsarbete från polisens sida. 25-åringen ska även betala skadestånd till den dödes mamma med drygt 90 000 kr.

25-åringen har dömts till ett längre fängelsestraff än normalt. Detta på grund av hans noggranna planering av brottet och hur han gjorde när han dödade den äldre mannen.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!