Snabbt gripande efter skjutning i Farsta

I fredags kväll sköts en man ihjäl i Larsboda i Farsta, Stockholm. Skjutningen skedde strax innan klockan 10 på kvällen. När polisen anlända till platsen efter larm som skottlossning hittad de en skottskadad man som fördes till sjukhus. Han avled senare av sina skador.

Redan under natten mot lördagen tog polisen in en rad personer på förhör och vid femtiden anhölls en man som skäligen misstänkt för mord. Att en man anhållit så kort tid efter mordet kan tyda på att det inte är en gängrelaterad skjutning. De är i allmänhet svårare för polisen att lösa än relationsrelaterade skjutningar, dvs när en person mördas av en närstående, vän eller partner.

Den person som ryktesvägen anges som brottsoffer är 25 år gammal, härstammande från Turkiet och med kurdiska förfäder. Han tycks inte bo (ha bott) i Farsta utan i Bromma. I alla fall är han skriven där. Han tycks ha (eller ha haft) ett stort ego då han på facebook använder (använt) Djingis Khans riktiga namn som sitt efternamn. Förekommer också som straffad i Lexbase. Han har också namngivits i en diskussion på ett internetforum i en tråd om internetbedrägerier. Men det är ännu oklart om det faktiskt är denne person som blivit skjuten.

Advertisements