Kulturprofilen häktad

På sista rättegångsdagen beslutade tingsrätten att den så kallade kulturprofilen Jean Claude Arnault ska häktas. Häktningen betyder sannolikt att Arnault kommer att dömas till fängelse för våldtäkt. Att han häktas beror troligen också på att rätten funnit anledning att tro att han skulle flytt utomlands om han vari fri.

Anklagelserna mot Jean Claude Arnault om sexuella övergrepp, bidragen från Svenska Akademin till hans och Katarina Frostenssons klubbverksamhet samt hans läckage till media om vilka som skulle få nobelpriset i litteratur var det som orsakade krisen i Svenska Akademin. En kris om ännu inte lösts.

Den 1 augusti faller domen mot Arnault. Fram till dess kommer Arnault att sitta i häktet. Sannolikt blir det en fällande dom. Troligen kommer den att överklagas till hovrätten så än är det hela inte avgjort.

Advertisements