Rasisterna på GP:s ledarsida

I den svenska riksdagen finns ett uttalat rasistiskt parti. Det heter Sverigedemokraterna (SD). För mig är det otänkbart att samarbeta med rasister i de flesta frågor. Att ta stöd av dem i frågor där de har samma åsikt som jag har är däremot inget problem. Att släppa in dem i en regering innebär däremot att vissa eftergifter måste göras. Att de får igenom en del av sina rasistiska ståndpunkter är konsekvensen av att bilda en regering med stöd av eller med SD.

Ändå är det precis vad ett stort antal av skribenterna som skriver ledare och ledarkrönikor i Göteborgs-Posten (GP) vill. Håkan Boström, Jenny Sonesson, Alice Teodorescu och Markus Uvell är sådana skribenter. Detta gör i praktiken ledarsidan i GP till en till stora delar Sverigedemokratisk ledarsida.

Många av ledarskribenterna i GP ger i praktiken stöd till ett rasistiskt parti genom att kräva och ständigt propagera för att de borde ha politiskt inflytande. Detta är att ge stöd till ett rasistiskt parti. Att ge stöd till ett rasistiskt parti är att ge stöd till rasism. Den som ger stöd till rasism är som jag ser det en rasist i praktiken. GP:s ledarsida är därför enligt min åsikt full med rasister. De framför stadigt ståndpunkter som innebär stöd för rasister och rasistisk politik.

 

Advertisements