Rasisterna på GP:s ledarsida

I den svenska riksdagen finns ett uttalat rasistiskt parti. Det heter Sverigedemokraterna (SD). För mig är det otänkbart att samarbeta med rasister i de flesta frågor. Att ta stöd av dem i frågor där de har samma åsikt som jag har är däremot inget problem. Att släppa in dem i en regering innebär däremot att vissa eftergifter måste göras. Att de får igenom en del av sina rasistiska ståndpunkter är konsekvensen av att bilda en regering med stöd av eller med SD.

Ändå är det precis vad ett stort antal av skribenterna som skriver ledare och ledarkrönikor i Göteborgs-Posten (GP) vill. Håkan Boström, Jenny Sonesson, Alice Teodorescu och Markus Uvell är sådana skribenter. Detta gör i praktiken ledarsidan i GP till en till stora delar Sverigedemokratisk ledarsida.

Många av ledarskribenterna i GP ger i praktiken stöd till ett rasistiskt parti genom att kräva och ständigt propagera för att de borde ha politiskt inflytande. Detta är att ge stöd till ett rasistiskt parti. Att ge stöd till ett rasistiskt parti är att ge stöd till rasism. Den som ger stöd till rasism är som jag ser det en rasist i praktiken. GP:s ledarsida är därför enligt min åsikt full med rasister. De framför stadigt ståndpunkter som innebär stöd för rasister och rasistisk politik.

 

Advertisements

2 Replies to “Rasisterna på GP:s ledarsida”

  1. ”Att släppa in dem i en regering innebär däremot att vissa eftergifter måste göras. ”

    SD i regeringen är ändå dessbättre väldigt avlägset, däri ligger inte risken. Det stora problemet, som samtliga övriga partier har delaktighet i, är att man i hög grad tagit SD’s agenda och problemformuleringen till sig. Här har redan SD ett gigantiskt inflytande, se på flyktingpolitiken, se på kriminalpolitiken, se på den förändrade inställningen där repression blivit ett verktyg som till och med vänsterpartiet i sin ”politiska korrekthet” – för att använda högerpopulisternas språkbruk – lånat sig till.

    Så länge övriga partier väljer att spela på SD’s planhalva så länge kommer möjligheten att konkret minska SD’s inflytande vara obefintlig. Det hela blir inte bättre av att övriga partier välvilligt agerar, som i talmansvalet, för att ge SD vatten på den kvarn som hela tiden mal budskapet, ”vi är utfrysta”, ”vi är mobbade”, ”vi är de enda som står upp mot etablerade politikers maktfullkomlighet”.

    Nuvarande strategier att möta SD har nått vägs ände har slutat i ett totalt och fullständigt fiasko (nästan var femte väljare högerpouplist). Ett stort ansvar vilar på samtliga andra partier att ta tillbaka initiativet i debatt och problemformulering.

  2. Övriga partier spelar inte på SD´s planhalva, utan ignorerar framgångsrikt problemen med invandring på skattebetalarnas bekostnad. Det är det som får SD att växa. Övriga partier har genom sin ansvarslösa immigrations- och bidrags-politik gett rasister en fungerande fråga och plattform de annars hade saknat. Som synes har många SD-ledamöter svårt att gå och tugga tuggummi samtidigt, de skulle aldrig kunnat nå toppen utan övriga partiers ”stimulanspolitik”

Kommentarer inaktiverade.