Skottlossning på fest i Mölnlycke – åtta skadade

Polis kallades vid halvtiotoden igår (lördag) till en lokal i Hönekulla industriområde som ligger centralt i Mölnlycke utanför Göteborg. Anledningen var att det utbrutit skottlossning i lokalen där det pågick en fest. På plats konstaterade polisen att flera personer var skadade. Några av de skadade fördes i ambulans till sjukhus. Totalt vårdas åtta personer på sjukhus (varav en i Skaraborg) vara två stycken ska vara lite mer allvarligt skadade. Fem av dem är skottskadade.

Polisen har hämtat antal personer är hämtade till förhör i ärendet då det ju finns en hel del vittnen eftersom skjutningen ägde rum på en fest. 13 personer har anhållits som misstänkta. Enligt vittnen handlade det om två grupper av personer som sköt på varandra. En förundersökning gällande försök till mord är inledd.

Orsakerna till skottlossningen är oklara, men kanske det rört sig om en ravefest där nåt spårat ur, alternativt en fest hos en mc-klubb. Tidningen GT uppger att skottlossningen kan kopplas till gängkriminalitet men det utesluter varken ravefest eller mc-klubbsfest. Att det har något med gängkriminalitet att göra är väl troligt för skjutningar i andra sammanhang är mycket ovanliga.

Enligt media finns det en kriminell gruppering baserad i Mölnlycke som brukar kallas 435-gänget. Där finns dessutom en mc-klubb vid namn Beer Brothers MC med anknytning till Hells Angels och det verkar som som personer med anknytning till dessa två mc-klubbar hör till de skadade. Enligt uppgifter ska konfrontationen ha skett mellan 435-gänget och folk från den lokala mc-klubben Beer Brothers MC som alltså har en koppling till Hells Angels.

 

 

Advertisements