Alla anhållna för skottlossningen i Mölnlycke släppta

13 personer greps efter skotlossningen som ägde rum i Mölnlycke den gångna helgen. 12 anhölls och en släpptes. Nu har även resten av de anhållna släppts då det inte finns tillräckliga bevis mot dem för att få dem häktade. Alla tolv har förnekat brott. Enligt åklagaren är de fortsatt misstänkta för brott.

– Misstankarna kvarstår, men i nuläget är misstankarna inte tillräckligt starka för att begära någon häktad, säger kammaråklagare Håkan Johansson.

Ett stort antal poliser har arbetat med utredningen hittills och förhör har genomförts med de som vi vet varit på platsen. Den tekniska under­sökningen av brottsplatsen är avslutad. Nu fortsätter analysen av de spår och fynd som gjorts på brottsplatsen.

– Jag vill i nuläget inte säga mer om den pågående utredningen och vad som framkommit hittills med hänsyn till förundersökningssekretessen, säger åklagaren.

Flertalet av de som varit anhållna kommer från Beer Brothers MC (en stödklubb för Hells Angels MC) och Hells Angels MC. Två av de dem ska vara Hells Angels-medlemmar från Polen. Men även personer från det så kallade 435-gänget finns bland de som varit anhållna. Sju av de tolv anhållna har själva skadats av beskjutning (5 stycken) eller blivit misshandlade. En av dem, enligt uppgift en högt uppsatt person i en svensk Hells Angels-avdelning, så allvarligt skadad att han hållits nedsövd i fler dagar. Enligt vissa uppgifter ska han ha träffats av 14 skott. Totalt skadades 8 personer.

Skjutningarna ägde rum i samband med en fest hos Beer Brothers MC i deras lokal i Hönekulla industriområde central i Mölnlycke i lördags. Anledningen tros vara att några medlemmar i Beer Brothers ska ha misshandlat några eller någon person ur 435-gänget som sedan hämnats genom att angripa mc-klubbens fest. Festen uppges ha varit en förfest till en större fest hos Hells Angels MC Goth Town i Skepplanda som ägde rum samma kväll.

Läs mer:  Gängland Göteborg – Mölnlycke

Advertisements