Dödsskjutning i Biskopsgården

Vid halvåttatiden på onsdagskvällen fick polisen larm om skottlossning på Väderilsgatan i norra Biskopsgården. På platsen anträffades en skottskadad man i 25-årsåldern. Han fördes med ambulans till sjukhus men hans liv kunde inte räddas. Mannen identifierades långt senare på natten och anhöriga har underrättats.

Enligt polisen går det ännu inte att klargöra om ärendet ingår i någon form av gängkonflikt. Det är enligt dem bara en av flera infallsvinklar.

För mig förefaller det uppenbart att det hela kan kopplas till kriminella gäng. Skjutningar i offentlig miljö som inte hör ihop med kriminella gäng är extremt ovanliga. Sannolikt hör skjutningen därför ihop med konflikten mellan Kastrati-falangen och Jobe-falangen eller den äldre konflikten mellan Friskvädersnätverket i norra Biskopsgården och Vårvädersligan, vilket väl idag troligen är samma sak som Jobe-falangen.

Läs mer: Gängland Göteborg – Biskopsgården

Advertisements