Bomb mot krog på Avenyn kan kopplas till gängkonflikt i Biskopsgården

I morse exploderade en bomb på en krog på Storgatan i Göteborg, Flying Scotsman, på en adress nära Avenyn. Två personer sågs springa från platsen i samband med explosionen. Bakom krogen står bolaget Bohus Malmön Krog AB. Det bolaget ägs av två personer som inte verkar kunna kopplas till nåt kriminellt och inte heller till nån gängkonflikt. Så någon egentlig koppling mellan krogen och gängkonflikten i Biskopsgården finns inte.

Men det finns ett bolag i Stockholm som heter Flying Scotsman AB som äger en pub med samma namn. Den har ingen koppling till krogen i Göteborg. Ägarna heter Yilmaz Corap och Rasim Corap. De har alltså samma efternamn som en av de dömda för dubbelmordet på Vår Krog & Bar på Vårvädersplatsen som heter Onur Corap. Om de på något sätt är släkt med honom är okänt. I vilket fall som helst har de inget med hans brott och eventuella brottslighet att göra och de har inget med krogen i Göteborg att göra. Nån verkar dock tro det.

Av allt att döma är det nån som gått ett par steg för långt och dragit lite för snabba slutsatser, inte kontrollerat hur saker och ting ligger till och slängt in en handgranat i Göteborgs-krogens lokaler vars ägare inte har någon som helst koppling till gängbrottslighet eller Onur Corap. Några helt oskydiga tycks ha drabbats av gängkrigets senaste yttring.

Advertisements