Skottlossning i Lundby – 4 anhållna

Klockan kvart över 10 igår kväll larmades polisen till området norr om Bravida Arena (som ligger i Rambergsstaden) på Hisingen med anledning av rapporterad skottlossning. Vid Munkedalsgatan invid Lundby gymnasium anträffade polisen två tomhylsor och en patron på marken. Området där skottlossningen inträffade brukar i allmänhet bara kallas Lundby.

Vittnen på platsen uppger är det en någon som skjutit mot en okänd person. Denne ska ej blivit träffad, troligtvis sprungit från platsen och sen åkt iväg med en spårvagn. Personen är inte anträffad och om han är skadad eller inte är okänt.

I närområdet hittade polisen därefter 4 personer, en ung man med ett vapen på sig och tre personer i 30-årsåldern i sällskap med honom. Alla personerna som är kända av polisen sen tidigare togs in till förhör. Mannen med vapnet greps och är misstänkt för grovt vapenbrott och mordförsök. De tre övriga misstänks för grovt vapenbrott och försök till mord. Alla anhölls senare av åklagare. 

Advertisements