Högerbudget innebär ökad bostadsbrist

Den reaktionära och högervridna budget som antagits i den svenska riksdagen innebär sänkt skatt för folk med höga inkomster, sämre miljö, riska för minskad jämställdhet, svårare att få jobb och sämre ekonomi för fattiga.

Dessutom betyder den reaktionära högerbudgeten att bostadsbristen kommer att öka då byggandet sannolikt kommer att tvärstoppa. Det beslut som tagits innebär inte bara ett stopp för nya ansökningar om investeringsstöd utan också att redan inlämnade ansökningar som länsstyrelserna inte hinner behandla före årsskiftet inte kommer att kunna beviljas.

– Detta snabbstopp är olyckligt. Ett flertal bostadsföretag har redan ansökningar inne eller håller på att förbereda nya ansökningar. Det handlar sammantaget om ett stort antal bostäder runtom i Sverige där allt är färdigplanerat och det i princip bara är att sätta spaden i marken, säger Anders Nordstrand, vd för SABO, i ett pressmeddelande.

Inga fler hyresrätter kommer att bygga då investeringsstödet tas bort. Inte heller kommer det att byggas några bostadsrätter, för där är det marknaden som är problemet. Bostadsrätter är idag svåra att sälja. Det finns helt enkelt inte tillräckligt många rika människor.

Läs mer:

 

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!