Terrortillslaget i Lilla Edet, Surte och Göteborg har nog inget med terrorism att göra

Häromdagen slog säkerhetspolisen (Säpo) till mot en butik i Lilla Edet som säljer frukt och grönsaker samt en lägenhet. Dessutom mot en lägenhet i Biskopsgården med stor omsättning på hyresgäster och dessutom i Surte som ligger i Ale kommun. Till sin hjälp hade Säpo poliser från Göteborg, sannolikt den lokala insatsstyrkan (piketen) och Nationella Operativa Avdelningen (NOA). Eventuellt kan polisen även ha slagit till på andra platser.

Enligt uppgift greps totalt 5 personer av polisen, 4 av dem släpptes efter förhör men en person anhölls. En av de som greps och sen släpptes är en butiksägare i Lilla Edet vars butik och lägenhet undersöktes av polisen. Hans datorer är fortfarande beslagtagna. Mannen är ursprungligen från Syrien, men har innan han kom till Sverige bott 15 år i Förenade Arabemiraten. Det finns inte mycket som tyder på att mannen har nån koppling till terrorism. Var den anhållne mannen greps är oklart, men en del tyder väl på Biskopsgården då tillslaget där verkar ha varit det våldsammaste.

Det mesta tyder väl på att det hela inte kommer att leda till nånting och att Säpo återigen hittat terrorister där inga sådana finns. Det är som vanligt med andra ord. Paranoida Säpo-agenter ingriper mot oskyldiga människor som de tror är terrorister samtidigt som de alltid missar de verkliga terroristern. För Säpo har uppenbarligen inte haft koll på de verkliga terrorister vi känner till såsom nazisterna Viktor Melin, Anton Thulin, Jimmy Jonasson som sprängde bomber i Göteborg, skolmördaren Anton Lundin Pettersson i Trollhättan, den misslyckade självmordsbombaren Taimour Abdulwahab och lastbilsterroristen Rakhmat Akilov.

Advertisements