Skjutvapenmord i Enskede

På dagen igår, klockan 14.35, fick polisen in ett larm om en skottlossning i Enskede, vad det verkar närmare bestämt i Sandsborg också kallat Enskededalen eller Dalen. Området ligger i södra Stockholm. När polisen väl var på plats kunde de konstatera att en person har blivit skjuten. Skottlossningen ägde rum inomhus och en man ska ha blivit skjuten flera gånger i huvudet. Mannen i 20-årsåldern påträffades skadad men avled senare på sjukhus.

Den skjutne mannen är känd av polisen sen tidigare då han i somras dömdes för våldsbrott och har suttit frihetsberövad för grövre brottslighet tidigare. Den döde mannen har kopplingar till ett av dödsoffren vid ett dubbelmord i Hallonbergen. Där sköts två män i 20-årsåldern till döds i mitten av november i år.

Strax efter mordet lyckades polisen faktiskt gripa en man som de tror är skyldig. Han, som också är i 20-årsåldern, är misstänkt för mord Det är mycket ovanligt att något sådant sker vid skjutningar i gängmiljöer. Mordet i Enskede är utan tvekan ett mord i gängmiljö.

Advertisements