En död vid skottlossning i Borlänge

Strax efter elva på fredagskvällen fick polisen larm om skottlossning i Kvarnsveden, Borlänge. Skjutningen inträffade i närheten av ett äldreboende och en större lekpark på Ringargatan. Just där finns några mindre flerfamiljshus, men Kvarnsveden är i övrigt huvudsakligen ett område med småhusbebyggelse, dvs villor och radhus.

Två unga män födda 1994 skadades och fördes till sjukhus, en med livshotande skador och en med allvarliga skador. Den svårast skadade avled senare på sjukhus.

Enligt polisen är det oklart om de personer som larmade om skottlossningen bevittnade själva händelsen eller om de hittade de skottskadade personerna liggandes på gatan.

Polisen är förtegna om uppgifter kring skottlossningen men husrannsakan i en bostad i centrala Borlänge som tillhör en av de skjutna har genomförts. Skjutningen kan dock enligt en del uppgifter vara kopplad till en brödratrio med efternamnet Eriksson då en av dem ska bo i närheten av platsen där skottlossningen skedde. En av bröderna var misstänkt för brott i samband en skjutning i centrala Falun den 27 november 2017 och uppges också ha kopplingar till Hells Angels MC. Han var inte misstänkt för själva skjutningen men dömdes för ringa narkotikabrott och vapenbrott till 2 månaders fängelse. Han, som inte kan vara en av de skjutna då han är äldre, förekommer i fler än 20 avsnitt i belastningsregistret och är dömd till fängelse för många olika brott vid olika tillfällen.

Mycket tyder väl på att det handlar om en gänguppgörelse. Borlänge har också en gammal tradition av gängkonflikter, kriminella gäng och våldsamheter även om det är en liten stad. 2012 var det exempelvis en gänguppgörelse med skottlossning.

Läs också: Familjen i Borlänge

 

Advertisements