Man från Briljantfalangen häktad efter stort vapenbeslag

En man som betraktas som gängkriminell och tillhörande Goulara-falangen i Tynnered (Briljantfalangen) har häktats efter att polisen gjorde ett stort vapenbeslag i hans lägenhet och i lokaler som tillhörde honom. Det hela börjad med att polisen i tisdags stoppade den 28-årige Diar Zaheir när han var ute och körde bil. I bilen hittades ett automatvapen, närmare bestämt en kalasjnikov, och mannen greps.

Efter gripandet gjorde polisen husrannsakan på flera olika adresser kopplade till mannen varvid de hittade ytterligare 3 automatvapen, 3 pistoler, sprängladdningar (3 rörbomber) och 3 handgranater. Dessutom hittade de över 100 gr kokain. Därefter greps ytterligare en man som misstänkt, men hans släpptes snart igen. Han är dock fortfarande misstänkt för brott.

I fredags häktades Diar Zaheir som misstänkt för synnerligen grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han var i höstas åtalad för brott i samband med skjutningen på Smyckegatan den 28 maj 2018 men frikändes i rätten.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!