Lisa Magnusson på DN har tagit på foliehatten

När svenska polis inte agerar enligt lagen utan trakasserar, griper, anhåller och utvisar personer som inte har begått brott menar Lisa Magnusson, ledarskribent i DN, att det är fel på lagen. Att det är fel på polisen och poliserna tycks inte förespegla henne. Det är ett dumt och ointelligent resonemang.

Det handlar om att polisen i Stockholm griper prostituerade, utvisar dem och belägger dem med återvändande förbud. Det är naturligtvis helt oacceptabelt och polisen ska naturligtvis tvingas att sluta med det. De kvinnor de griper och utvisar är ofta ofta offer för människohandel och polisens agerande gör deras liv väsentligt sämre.

Det är inte lagen det är fel på. Det är polisen.

Lisa Magnusson fortsätter med sina ointelligenta och rent ut sagt korkade resonemang.  Som i vissa fall också helt saknar bäring i verkligheten. Hon menar att det kan bli ett allt större problem med återvändande IS-sympatisörer. Det finns ingen verklighetsförankring för det resonemanget. Mycket få europeiska terroristdåd har begåtts av IS-återvändare och de flesta som kan tänkas återvända har redan återvänt. Till Sverige har minst 100 återvänt. Officiellt är det cirka 300 personer från Sverige som åkte till Syrien för att slåss. De flesta av dem har inte stridit för IS utanför konkurrerande Al-Qaida-anknutna organisationer. En del har slagits med kurderna. De IS- och Al-Qaidaanhängare som finns kvar i Syrien idag kommer inte att återvända. De kan inte återvända eller så vill de inte återvända. Lisa Magnussons IS-hysteri saknar relevans och verklighetsanknytning. Foliehatten syns tydligt.

Därmed saknar också hennes kritik av gränspolisen relevans. Nog för att gränspolisens usla utbildning, dåliga allmänbildning och bristande kunskaper om lagen ger problem. Men det är inget problem i förhållande till terrorister utan det är ett problem för att de jagar människor som inte begått några brott. Något som inte ens ingår i deras arbetsuppgifter. Gränspolisen kan faktiskt helt enkelt beordras sluta med sina olagligheter. Svårare än så är det inte.

Lisa Magnusson verkar vilja vilja ha en situation där sexköp också är lagligt. Dvs hon skiter fullständigt i offren. I länder där prostitution är lagligt är människohandeln med kvinnor betydligt mer omfattande än i länder med sexköpslag. Hennes hyckleri är enormt. Det är inte bara en foliehatt hon har på sig. Det är också en dumstrut.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!