Lögner från Stockholms Handelskammare om vad förortsbor vill

Stockholms Handelskammare har gjort en undersökning om hur folk i förorter vill att brottslighet ska bekämpas. De menar att den visar på att folk vill ha fler poliser, övervakningskameror och hårdare straff. Det är en lögnaktig och felaktig slutsats av undersökningen.

Undersökningen har ett icke-representativt urval av folk som svarat. Telefonintervjuer är idag inte så bra då få människor har fasta telefoner och kopplingen mellan mobiltelefon-bostad-folkbokföring kan vara mycket bristfällig. Andelen svarande (550 stycken) samtidigt som svarsfrekvensen i undersökningen är extremt låg (9,3%) gör att den inte kan sägas vara vetenskaplig och därför kan det inte dras några som helst generella slutsatser utifrån undersökningen. Resultaten som Handelskammaren hävdar att de fått fram är därför inte trovärdiga och inte korrekta. Det går faktiskt inte att påstå nånting om förortsbor utifrån den aktuella undersökningen. Stockholms Handelskammare ägnar sig åt verklighetsförfalskning och de medier som rapporterar om undersökningen sprider lögner och falska nyheter.

Faktum är att även om det hade varit så att undersökningen faktiskt visat vad förortsbor tycker (vilket den alltså inte gör) så spelar det ingen roll. För hårda straff och övervakningskameror minskar ändå inte brottsligheten. Detta oavsett vad folk tycker och vill. Att en majoritet har en viss åsikt betyder ändå inte att det är rätt eller att det ska genomföras. En majoritet i Tyskland tyckte att judeutrotningen var rätt. En majoritet i Sverige ville ha barnagan kvar liksom vänstertrafiken. Barnaga förbjöds ändå och högertrafik genomfördes. Idag är få som tycker att de besluten var fel.

Fler poliser i tjänst på gatan och som arbetar på ett förtroendeskapande sätt minskar dock brottsligheten. Arbetar de med rasprofilering, onödiga kontroller och onödigt våld blir däremot resultatet det motsatta, ökad brottslighet.

Kort sagt är undersökningen från Stockholms Handelskammare inte värd ett skit.

När det gäller upplevd trygghet finns det undersökningar som är trovärdig. Nationella Trygghetsundersökningen (NTU) såväl som olika kommunala trygghetsundersökningar. Där finns också uppgifter om utsatta områden.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!