Falska nyheter i vänstertidningar

För några veckor sen, den 2 mars, skrev Beatrice Rindevall en ledare i ETC om att Sverige inte längre är ett av världens minst korrupta länder. Det är en genomfalsk nyhet. Fake news. Lögn. Ledaren är därför också obegriplig och det är svårt att veta vad Rindevall vill med den. Nu har tidningen Internationalen spunnit vidare på samma tråd.

Verkligheten är att Sverige fortsatt är ett av världens minst korrupta länder. Bäst är Danmark följt av Nya Zeeland med Finland, Sverige, Singapore och Schweiz på delad 3:e plats. Det är uppenbart att Rindevall missförstått nåt, fantiserar eller rakt av ljuger.

Både Internationalen och ETC sprider helt enkelt falska nyheter. Det är oseriöst för verkligheten är lätt att kontrollera.

Det är allvarligt för vänstern borde inte ägna sig åt lögner, även om historien lärt oss att folk som kallar sig vänster ofta ljuger. De gäller de stalinister som i vått och torrt försvarade Stalins Sovjet eller de som idag försvarar Nordkorea, de maoister som försvarade Kina och de ex-maoister som idag stöder Assad. De är och har alltid varit notoriska lögnare. För att inte nämna de maoister som stödde Pol Pot i Kambodja/Kampuchea. Det är förstås ännu värre på extremhögerkanten.

Advertisements