Misstänkta för förberedelse till mord släppta från häkte

3 av de 5 personer som åtalats för förberedelse till mord, förberedelse till mord, grovt vapenbrott för befattning med det nämnda automatvapnet och brott mot vapenlagen för planer att mörda Adrian Kastrati och hans far har släppts ur häkte.

Alla de åtalade personerna är väldigt unga vuxna eller tonåringar. Att de 3 av dem släpps ur häkte tyder på att de antingen inte döms alls eller så får de bara ett lindrigt straff. De anses säkerligen inte heller kunna försvåra rättegången längre och med tanke på deras låg ålder är det rimligt att de släpps även om de kommer att dömas som skyldiga.

De två som är fortsatt häktade, Sebastian Makonnen och Sebastian Asaba, är också åtalade för inblandning i ett mord på Lidingö. Den förstnämnde är dessutom också åtalad för ett mord på Guldheden där flera häktade också släppts ur häktet.

Advertisements