Tidningen Metro och dess oansvariga ägare

Sen två år tillbaka ägs tidningen Metro av Christen Ager Hanssen och Mats Qviberg. Det är två mycket omdiskuterade finansmän där Ager Hanssen främst är känd för fiffel, båg och konkurser och Qviberg för bråk och bankkrascher på en lite högre nivå.

Det handlar om två finansmän som inte begriper hur tidningar drivs och som kanske inte ens någonsin har haft en tanke på att Metro ska gå ihop. Kanske handlade deras köp om att utnyttja tidningskoncernen i nåt annat mystiskt finansiellt syfte. De ekonomiska problemen för tidningen är i så fall i princip planerade. För att det skulle vara så enkelt att de bara inte vet vad ansvar innebär är inte så troligt:

Ager-Hanssen och tidigare Qviberg visade tydligt att de aldrig förstod frågan om ansvar när det gällde det journalistiska innehållet: att det ligger hos chefredaktören och ingen annan. Men ansvarsfrågan gäller i lika hög grad när det gäller att ta personalansvar och framför allt att tänka långsiktigt som ägare.

Tidningen har inte kunnat betala löner på en månad och nu vägrar tryckerier att trycka den. Det er ut att bli en klassisk konkurs  enligt kände Ager Hanssen tradition.

De två affärsmännen visade tidigt att de inte visste vad det innebar att driva tidningar, visade upp en märklig syn på tiggare och journalister. Det var nästan givet att deras köp av Metro skulle leda till kaos.

Läs mer:

 

 

 

 

 

 

 

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!