Explosion i bilverkstad i Vällingby

Vällingby City Bilverkstad på Skattegårdsvägen i Vinsta industriområde, Vällingby, tycks under natten till idag ha drabbats av en kraftig explosion. Nästan alla fönster i byggnaden har blåsts ut inifrån enligt webbtidningen Newsvoice. Fler andra bilfirmor ligger runtomkring och kundbilar på dem ska enligt samma källa ha skadats. Även ett lägenhetshotell tvärs över gatan har skadats av explosionen liksom tre personer på lägenhetshotellet som skadats lindrigt av glassplitter. Ytterligare några chockades svårt och fick föras till sjukhus.

Explosionen inträffade ungefär tio över på natten till idag (onsdag) och flera personer larmade polisen om det höga ljudet. Explosionen hörde enligt flera uppgifter i media mycket långt. När polisen kom till Vinsta industriområde i västra Stockholm möttes man av ett demolerat stängsel och flera skadade fordon på en bilfirma.

Orsaken till explosionen i bilfirman är fortfarande okänd. Det är ännu oklart om det handlar om en olyckshändelse eller om en bomb av något slag. Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Vällingby City Verkstad är en enskild firma som drivs av en man vid namn Rida Ameri som dessutom är skriven på företagets adress. Han tycks också vara delägare i Ameri Transport HB tillsammans med sin bror Mazen Ameri. Rida Ameri äger 7 bilar av olika slag medan Mazen Ameri äger 11 bilar, 1 släp, 2 mopeder och en motorcykel. Flera av bilarna verkar vara firmabilar men knappast alla. De flesta bilarna är ganska gamla och det är väl tänkbart att de två bröderna också bedriver bilhandel. Det finns inga kända kopplingar mellan bröderna och nån form av brottslighet.

Advertisements