Bomb och skottlossning i Märsta

Natten till den 29 mars inträffade en explosion i entrén till en restaurang som ligger nära pendeltågsstationen i Märsta. Polisen larmades av flera personer som hört en smäll. Inga personer skadades vid explosionen men kraftiga skador uppstod på fasaden och fönster skadades på närliggande byggnader. På kvällen samma dag greps en man i 20-årsåldern som misstänkt för sprängningen.

Den drabbade restaurangen ska ha namnet Vivamus och drivs av bolaget Krogen Lite Till AB vars ägare är Kerim Yavuz. Han är också ende ordinarie styrelseledamot medan Kristin Yavuz är suppleant. Hans bror Eli Yavuz förekommer i Lexbase, dvs han är tidigare straffad för brott.

I november förra året avlossades skott inte så långt ifrån den krog som nu drabbats av en sprängning.

Igår, mitt på dagens sköts också ett skott mot en restaurang i en annan del av Märsta, närmare bestämt Valsta. Flera maskerade personer sågs av vittnen och de sprang från platsen efter att skottet avlossats. Ingen person skadades men polisen rubricerar det ändå som mordförsök. Skottet var sannolikt riktat mot en person. Även i detta falla greps en person på kvällen under gårdagen.

Den restaurang som ska ha drabbats av skjutningen är Spett – Shawarma Specialisten i Märsta AB. I styrelsen sitter Suleyman Celik som ordinarie medan Nujden Celik är suppelant.

Läs också:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!