Gängledare misstänkt för ytterligare brott

Eddie Jobe har en tid suttit häktad som misstänkt för vapenbrott. Under häktningstiden har polisen utökat antalet brott han misstänks för och han är nu också misstänkt för förberedelse till mord. Han som anses vara en ledande person i det kriminella nätverk som GP kallar A-falangen men som mer adekvat borde kallas Jobe-falangen.

Den som skulle mördas är en man som sägs tillhöra ett annat kriminellt nätverk, Adrian Kastrati. I det fallet kallar GP det kriminella nätverket för B-falangen, men då det nästan uteslutande anses bestå av personer från familjen Kastrati är Kastrati-falangen ett mer passande namn (om det överhuvudtaget finns som kriminellt nätverk). Adrian Kastrati har utsatts för en lång rad mordförsök men överlevt dem alla.

Eddie Jobe har också nämnts i flera utredningar med koppling till bygg- utpressnings- och mordhärvan kring bolaget Prime Living. Däribland fallet med den misstänkte stjärnmäklaren och Lidingömordet. Han har också tidigare varit misstänkt för inblandning i förberedelse av mord, även då gällande ett mord på Adrian Kastrati. Han är i nuläget inte misstänkt för något brott i samband med de här nämnda fallen.

Han har tidigare också varit misstänkt i en större penningtvättshärva, men frikändes då det inte kunde bevisas att pengarna kom från brottslig verksamhet. Därefter har det beslutats att rättegången ska göras om, men det kommer inte att ske. Utredningen kring det ursprungliga bedrägeribrottet har inte varit lyckosam. Åklagaren i det fallet har inte kunnat belägga att något brott begåtts och den misstänkte Torgny Jönsson är inte längre häktad utan på fri fot.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!