Tre åtalade i haschhärva i Göteborg

Polisen hittade i augusti förra året en knarkgömma på Kvibergs kyrkogård full med hasch. De började övervaka gömman med kameror vilket ledde till att de observerade tre personer hämta hasch i gömman. Två bröder i 20-25-årsåldern och en yngre man i övre tonåren. Under spaningen hittade de ytterligare en gömma i Vitsippsdalen i Botaniska trädgården.

Totalt är de tre personerna nu åtalade för att ha hanterat uppemot 60 kilo hasch. De ska ha köpt haschet i Malmö under sommaren 2018 och transporterat det till Göteborg där de sen gömt det och börjat sälja det. Tonåringen uppger i förhör att har tvingats till att hämta sker i gömmorna utan att han haft en aning om vad han hämtat. De två bröderna verkar inte ha sagt mycket alls.

I GP står det också att åklagaren uppger att haschet kommer från en knarkfabrik i Nederländerna. Det är naturligtvis bara nonsens. Amfetamin tillverkas i knarkfabriker i Nederländerna och Belgien. Hasch är en förädlad jordbruksprodukt från länder som exempelvis Libanon, Marocko, Pakistan och Afghanistan. Antingen vet åklagaren Jonas Almström inte vad han pratar om eller så är Sandra Divinyi en sällsynt okunnig reporter.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!