Attentat mot bilföretag i Vällingby

Återigen har Vällingby City Bilverkstad på Skattegårdsvägen i Vinsta industriområde i Vällingby, Stockholm, drabbats av en explosion. Explosionen inträffade ungefär vid midnatt natten till idag. Det är uppenbart att någon är ute efter företaget. Återigen är det synliga skador, kanske dock inte lika omfattande som vid förra sprängningen men entrén ska ha blivit förstörd. Ett par bilar ska också ha blivit skadade.

Vid den förra explosionen för cirka två veckor sen var det till en början oklart om det handlade om en olyckshändelse eller ett attentat. Efter en kort tid stod det klart att det handlade om ett sprängdåd riktat mot företaget och efter att det nu hänt igen råder det nog inget tvivel om saken.

Ägare av bilverkstaden är en man vid namn Rida Ameri. Han tycks också vara delägare i Ameri Transport HB tillsammans med sin bror Mazen Ameri. Rida Ameri äger 7 bilar av olika slag medan Mazen Ameri äger 11 bilar, 1 släp, 2 mopeder och en motorcykel. Flera av bilarna verkar vara firmabilar men knappast alla. De flesta bilarna är ganska gamla och det är väl tänkbart att de två bröderna också bedriver bilhandel. Det finns inga kända kopplingar mellan bröderna och nån form av brottslighet.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!