Uppgörelse mellan Tynneredsgäng i Mölndal

I måndags var det skottlossning på Fullblodsgatan i stadsdelen Åby i Mölndal. Skottlossningen ägde rum på en parkering. En grupp maskerade män i en bli sköt mot 4 män i en annan bil. Efter skottlossningen försvann bilarna från platsen. Senare på kvällen hittade polisen två bilar som togs i beslag.

De som sköt var personer ur Goulara-falangen (i GP kallade Briljantfalangen) och de som blev beskjutna var Vermahmood-falangen (i GP kallad M-falangen). Två kriminella nätverk hemmahörande i Tynnered och Frölunda. Möjligen kan de beskjutna personerna också ha skjutit tillbaks.

Rena på måndagskvällen hämtades 4 personer till förhör och på tisdagen ytterligare två. De fyra tycks ha påträffats vid Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Då det inte gick att koppla någon av männen till skottlossningen släpptes de alla efter förhör. Ingen av dem är i nuläget misstänkt för något brott. Alla de förhörda männen var känd av polisen sen tidigare och tillhör något av de nämnda nätveken. Konflikten mellan de två grupperingarna i Tynnered började 2013 men sen sommaren 2017 har ingen dödats även om det varit flera skjutningar mellan de två grupperingarna.

Läs mer:

Advertisements