Explosion i bil på Volvo-parkering – del av gängkonflikten i Tynnered

Strax efter midnatt mot torsdagen exploderade det i en bil på en parkering utanför Volvo Torslanda. Bilen visade sig vara em Mercedes som användes av en ung man i 20-årsåldern med koppling till ett av de kriminella nätverken i Tynnered, Goulara-falangen (Briljant) eller Vermahmoood-falangen (M). Kanske ger den kriminella verksamheten inga större pengar eftersom han verkar arbeta på Volvo. Eller så är det någon som också använder bilen som arbetar på Volvo.

Bilen har beslagtagits av polisen men det är fortfarande oklart vad som orsakat smällen. Polisen har rubricerat händelsen som olaga hot. Sannolikt är den en hämnd för skottlossningen i Mölndal för några dagar sen.

Mannen som använde bilen greps för inte så länge sen för narkotikarattfylla. I samband med det gripandet hittade polisen även kokain, tramadol och 42 000 kronor i rena kontanter.

Läs mer:

Advertisements