Sionism är en rasistisk ideologi

Att vara antisionist är inte alls det samma som att vara antisemit. Att vara antisionist är att vara mot rasism och fascism för sionism är en fascistisk och rasistisk ideologi som sätter en religion och en folkgrupp över allt annat. Att försvara sionism är därmed lika med att försvara rasism och fascism. Den som är sionist är fascist och rasist. Sionism är rasism riktad mot alla som inte är judar och det är den grund som den israeliska staten vilar på.

Antisemitism är rasism mot judar. Dvs en rasism som är helt motsatt sionism. Den som är antisionist är i allmänhet inte antisemit. De allra flesta antisionister är också mot staten Israel men alla som är mot staten Israel behöver inte vara antisionister. En antisionist är mot staten Israel för att det är en apartheidstat som förtrycker de folkgrupper som inte är judar. Det finns miljoner judar som är mot staten Israel och mängder med judar som är antisionister.

En antisemit är i allmänhet också mot staten Israel. Anledningen är att det är en judisk stat. De kritiserar inte Israel för att det är en rasistisk stat och de är inte antisionister. De är antisemiter och hatar judar. Därför är de i allmänhet också emot staten Israel men måste inte vara det. Det finns i princip inga judar som är antisemiter.

Erik Helmerson i DN är därför helt ute och cyklar när han försöker likställa antisionism med antisemitism i ett försök att smutskasta SSU och vänstern. Det finns inga likheter mellan dessa två ideologiska ståndpunkter precis på samma sätt som det inte finns några ideologiska likheter mellan de socialister som är mot EU och de fascister som är mot EU.

Fascisterna är mot EU för att det anser att EU inskränker ”nationens” rättigheter, dvs de har en rasistisk grund för sitt ställningstagande. Främmande ”nationer”, vilket i deras vokabulär betyder folk, ska inte få bestämma över det ”utvalda folket”. De förstnämnda, socialisterna, är mot EU för att det är en odemokratisk institution som minskar demokratin. EU ses som storkapitalismens förlängda arm.

 

Advertisements