Skottlossning utanför föreningslokal i Biskopsgården

Polisen fick vid 18-tiden på måndagskvällen larm om skottlossning i närheten av Värmegatan/Höstvädersgatan. Enligt en del uppgifter ska skjutningen ha ägt rum nära en föreningslokal på Mildvädersgatan. Lokalen i sig har sannolikt inget med skjutningen att göra. Strax därefter kom ett samtal från en man som uppgav att han va skottskadad. En personbil uppgavs ha lämnat platsen efter skjutningen.

När polis och ambulans anlände till den angivna platsen hittade de en man som med skottskador. Han hade enligt polisen flera skador både i bål och ben. Den skadade avfördes med hjälp av ambulans till Sahlgrenska sjukhuset.

Den skottskadade mannen är i 25 årsåldern, heter troligen Roni Arica, och har enligt media en koppling till Kastrati-falangen (i GP kallade B-falangen). Dådet skulle kunna vara en hämnd för mordet i Barcelona där en person från Jobe-falangen (A-falangen) sköts ihjäl. Den nu skjutne mannen har tidigare dömts för narkotikarelaterad brottslighet vid ett flertal tillfällen.

Den bil som lämnade platsen efter skjutningen var enligt vittnesuppgifter en röd Volvo. Vid en skjutning i Rannebergen för några dagar (sent i fredags kväll) handlade det också om att en röd Volvo observerats men det behöver naturligtvis inte röra sig om samma bil. Då sköts en man i 30-årsåldern i benen. Oklart vilken gängkoppling den mannen hade, men helt säkert är den skjutningen liksom gårdagens skjutning kopplad till gängbrottslighet.

Advertisements