Tillslag mot illegal trafikskola i Örebro

Ekobrottsmyndigheten i Örebro har i dagarna genomfört ett tillslag på tre adresser i och utanför Örebro. Två personer med kopplingar till en illegal trafikskoleverksamhet har varit anhållna i sin frånvaro inför tillslaget. Brottsmisstankarna rör skattebrott, grovt bokföringsbrott och grov näringspenningtvätt.

Vid tillslaget deltog personal från Ekobrottsmyndigheten, Polismyndigheten och Skatteverket. Tillslaget var resultatet av en tids utredning, spaning och kartläggning. De misstänkta har på ett eller annat sätt varit verksamma eller haft kopplingar till trafikskolan, som bara sysslat med teoriutbildning och medverkan vid riskutbildningar.

– Vi kan konstatera att tillslaget har gått enligt plan. Huvudmannen i ärendet kan misstänkas ha drivit en illegal trafikskola under flera års tid i Örebro, trots att Transportstyrelsen meddelat honom att verksamheten måste upphöra då han saknat tillstånd. Intäkterna från verksamheten har inte redovisats korrekt, säger Catharina Linné, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Örebro, i ett pressmeddelande.

Huvudmannen och ytterligare en person anhölls vid tillslaget, den senare släpptes på fri fot senare samma dag. Brottsmisstankarna kvarstår dock. Det gjordes även ett stort antal beslag vid tillslaget.

– Det som händer nu är att de beslag som gjordes i samband med tillslaget ska gås igenom och analyseras för att kunna säkra bevisning. Det handlar om ett stort antal datorer men även telefoner, bokföring, med mera. Det kommer också att hållas ytterligare förhör med de misstänkta, samt eventuellt också med andra personer som vi tror vet mer om verksamheten, säger Catharina Linné.

Advertisements