Har Lars Wilderäng köpt militäröar utanför Göteborg?

Lars Wilderäng är en bra författare men enligt min mening en förvirrad människa. Han tycks tro att ryssen kommer att anfalla Sverige imorgon eller att Sverige kommer att gå under i ett krig nästa vecka. Han är en välkänd prepper, dvs en som förbereder sig för jordens eller civilisationens undergång de närmaste åren eller decennierna.

I Göteborgs skärgård, söder om Stora Porsholmen och i hamninloppet söder om Hällsvik på Hisingen, har tre små öar som tidigare ägts av militären sålts till en privatperson som vill vara anonym:

– Det är hemligt, men köparen har varit intresserad sedan över ett år tillbaka, berättar Peter Eriksson, mäklare hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Han är ansvarig för försäljningen men vill inte uttala sig om köparens bakgrund. Han hänvisar till att Lantmäteriet kommer att publicera köpet och köparen om cirka ett halvår.

På öarna, som heter Stora Måvholmen, Lilla Måvholmen och Ränneskär, får inget byggas på grund av strandskyddet men där finns redan en underjordisk bunker som sannolikt kan inredas till bostad av den som så önskar. Det skulle inte förvåna mig om Lars Wilderäng köpt de tre små öarna. Om inte han så nån annan person med samma böjelser. Alternativet är förstås nån rik person utan samma böjelser som inte riktigt vet vad den ska göra med sina pengar.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!