Våldsamt i Malmö

På ett dygn skedde två skottlossningar, varav ett mord och 2 explosioner i Malmö. Strax efter klockan två på natten till idag exploderade en bomb i en trappuppgång på Von Lingens väg 120 i Rosengård och en timme senare exploderade en sprängladdning vid en krog och nattklubb på Adelgatan i centrala Malmö.

Den bombade krogen är Adelgatan Bar & Nattklubb på Adelgatan 2. Företaget bakom nattklubben heter Adelgatan Event i Malmö AB. Ägare av detta bolag är Iskender Sahin som också är ende ordinarie ledamot i styrelsen. Han äger också Bistro Queen’s AB på samma adress och är ordinarie ledamot också i det bolagets styrelse. Suppleant i bägge bolagens styrelse är Güliz Topalak.

Vid 21-tiden dagen innan besköts två män i Lorensborgsområdet och tidigare på dagen sköts en man ihjäl på Hålsjögatan i Bellevue vilket ligger i närheten av Lorensborg. Den skjutne är Robin Shahin. Hans bror David Shahin sköts ihjäl i maj förra året. Det mordet var antingen ett misstag, kopplat till hans arbete eller så sköts David Shahin enbart för att han var bror till Robin Shahin som vittnat i en rättegång med koppling till kriminella. Robin Shahin var skriven och troligen bosatt i Bjuv men är ursprungligen från Kroksbäck i Malmö.

En tidigare misstänkt man, Kameel El-Kassim, i det första mordet (på David Shahin) är verksam i det aktuella området där han också är skriven men inte nödvändigtvis bosatt då hans folkbokföringsadress är en tobaks- och spelbutik. Det ska ha varit mot denne mans bror som Robin Tahin vittnade i en misshandelsrättegång 2016. En syster i familjen El-Kassim bor på Hålsjögatan.

Under måndagen sköts också en man av polisen efter att han uppträtt hotfullt på centralstationen i staden. Förutom att mannen uppenbart var förvirrad tycks det dock inte ha handlat om något reellt hot och absolut inte om något terroristbrott.

De olika händelserna är sannolikt helt orelaterade och det är ett rent sammanträffande att de råkar inträffa samma dag.

Advertisements