Hashem Ali Khan misstänkt för vapenbrott

Den 62-årige Hashem Ali Khan är familjeöverhuvud inom den del av släkten Ali Khan där det finns många personer som begått många brott. Han är aldrig dömd för brott, men nu är han gripen som misstänkt för vapenbrott. Vid en razzia mot ett företag i Partihallarna i Göteborg i söndags hittade polisen en väska med två automatvapen (AK-47 Kalasjnikov). Efter en stund kom Hashem Ali Khan till platsen. Han greps, förhördes och anhölls därefter.

Polisen anser att familjen Ali Khan är ett stadens mäktiga kriminella nätverk på framförallt gatunivå. I media utpekas släkten för att styra förorterna i nordöstra Göteborg. Det är en total överdrift naturligtvis, men släkten utgör ett problem för många människor i olika stadsdelar i Angered, kanske främst i Hammarkullen och Hjällbo. De kan utan tvekan beskrivas som ett kriminella nätverk. Samtidigt så är många som bär efternamnet Ali Khan inte kriminella och många personer i det kriminella nätverket med bas i Hammarkullen och Hjällbo bär andra efternamn. Det går också alldeles utmärkt att leva sitt liv i nordöstra Göteborg utan att någonsin komma i kontakt med kriminella eller familjen Ali Khan.

Många medlemmar i familjen Ali Khan är dömda för våldsbrott och narkotikabrott. Den 22 maj dömdes en yngre medlem i familjen för en misshandel som ägde rum vid Kortedala Torg. Hans far dömdes samtidigt för olaga hot. Nyligen stod familjemedlemmar också bakom våldsamheter mot en krog och andra personer vid Kungsportsavenyen (blåstes upp i media som ett upplopp) och de misstänks ha stått bakom bilbränderna i Frölunda och Tynnered förra året.

Hashem Ali Khan är också imam. Han säger sig vara stark motståndare tull salafism och IS.

Läs mer:

Advertisements